2009-11-25

După mai multe luni de pregătire şi aşteptări am început proiectul Cu ochii larg deschişi la Târgu Frumos.

Am început cu 36 de elevi, care au şanse foarte mari de vedea mai bine. În perioada 16 octombrie- 4 noiembrie au venit la Cluj-Napoca 15 elevi de la Liceul pentru elevi cu deficienţe de vedere cu clasele I-XII  „Moldova”. Toţi cei 15 elevi au fost consultaţi la Clinica Optilens, iar 13 dintre ei au fost operaţi şi au putut să meargă acasă a doua zi, după un ultim consult. Ajunşi acasaă, la Târgu Frumos ei au fost adevărate exemple pentru ceilalţi copii şi pentru părinţii cărora le era frică de intervenţia chirurgicală sau nu erau de acord cu ea. Până la sfârşitul acestui an dorim să realizăm restul de intervenţii chirurgicale la cei 13 elevi. Din ianuarie vom continua proiectul cu serii noi de copii care abia aşteapă să vadă mai bine. Pentru elevii care nu au indicaţie medicală de intervenţie chirurgicală am început achiziţionarea ochelarilor de vedere.

2009-08-28

În data de 20 mai 2009 Marta Chira, coordonator de program în cadrul Asociaţiei Mundia, a vizitat Liceul pentru Deficienţi de Vedere de la Arad. In urma acestei vizite am stabilit că vom extinde proiectul Cu Ochii Larg Deschişi şi în acestă localitate. Proiectul va începe în luna septembrie, a acestui an, odată cu începerea noului an şcolar. Şi în cadrul acestui liceu am găsit peste o sută de elevi care au deficienţe de vedere şi care vor putea fi ajutaţi prin operaţii sau ochelari de vedere. Cu mai multe detalii despre acast proiect vom reveni în luna septembrie.

2009-07-06

Asociaţa Mundia a început o campanie de informare în rândurile medicilor de familie.
În lunile iunie şi iulie s-a demarat o campanie de informare prin care se aducea la cunoştinţa medicilor de familie posibilitatea pe care o au pacineţii lor de a beneficia de intervenţii chirurgicale oftalmologice gratuite. Au fost vizitaţi peste 30 de medici de familie din Municipiul Cluj-Napoca pentru a-i informa despre dorinţa Asociaţiei Mundia de a ajuta şi de a produce schimbări relevente în vieţile pacienţilor prin sponsorizările pe care doreşte să le ofere. Grupul ţintă este alcătuit din copii, adolescenţi şi tineri până în 30 de ani care au nevoie de intervenţii chirurgicale oftalmologice şi care provin din familii cu venituri mici.

Speram că în urma acestei campanii de informare să avem o punte de legătură solidă între asociaţia noastră şi medicii de familie.

2009-05-13

Proiectul "Cu ochii larg deschişi", din cadrul Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj, se apropie de încheiere pentru acest an şcolar. Mai sunt doar opt elevi care necesită intervenţii chirurgicale.

2009-05-13

În luna mai a acestui an dorim sa începem colaborarea şi cu Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Arad. Detalii in curand.